Koniec sprzęgła?
Koniec sprzęgła?
Witam.
Zauważyłem ostatnio, że jak dodaję mocno gazu przy ok. 3000 obr., to wskazówka wbija się ok. 500 obrotów bardzo szybko, po czym staje na chwilę i potem zaczyna już równomiernie przyspieszać. Takie jest wrażenie jakby się lekko sprzęgło ślizgało, ale jak np. z niego strzelę z miejsca, to trzyma mocno. Czasem też przy ostrym przyspieszaniu jakby lekko puszczało i łapało, bo widać na obrotomierzu i czuć na plecach, że auto nie ciągnie równomiernie. Co to może być?
Zauważyłem ostatnio, że jak dodaję mocno gazu przy ok. 3000 obr., to wskazówka wbija się ok. 500 obrotów bardzo szybko, po czym staje na chwilę i potem zaczyna już równomiernie przyspieszać. Takie jest wrażenie jakby się lekko sprzęgło ślizgało, ale jak np. z niego strzelę z miejsca, to trzyma mocno. Czasem też przy ostrym przyspieszaniu jakby lekko puszczało i łapało, bo widać na obrotomierzu i czuć na plecach, że auto nie ciągnie równomiernie. Co to może być?
- Maros
- Auto: M5F10, M3E92, M3E46
- Kontakt:
Re: Koniec sprzęgła?
Stawiam na sprzęgło. To że trzyma z miejsca nie świadczy o tym, że się nie kończy 

No, to lipa. Znów koszta, chociaż jak się okazuje sprzęgło do eMki wcale nie jest jakoś horrendalnie drogie. 

Dzięki idzik! Niestety kolo już sprzedał wszystko. Za długo się czaiłem. W Intercarsie też ostatnia sztuka już poszła. Teraz czekam na odpowiedź z centrali Sachsa, bo normalnie lipa jest, a nie jazda.idzik pisze:http://allegro.pl/item316487634_sprzegl ... 46_m3.html Masz

ile kosztuje komplet sachsa ??????????
w intercarsie powiedzieli mi za tarcze, docisk i łożysko (kpl. Sachs) 1100 zł i tak się zastanawiam, czy to jakaś tandetna podróbka, czy to jak najbardziej realna cena za taki kpl.
za kpl. LUKa powiedzieli 1300 zł
ma ktoś może jakieś rozeznanie w temacie który kpl jest lepszy ?
czy są porównywalne i wziąść tańszy ?
w intercarsie powiedzieli mi za tarcze, docisk i łożysko (kpl. Sachs) 1100 zł i tak się zastanawiam, czy to jakaś tandetna podróbka, czy to jak najbardziej realna cena za taki kpl.
za kpl. LUKa powiedzieli 1300 zł
ma ktoś może jakieś rozeznanie w temacie który kpl jest lepszy ?
czy są porównywalne i wziąść tańszy ?
RYZYKO USZCZĘŚLIWIA 
Panie władzo, ja poprostu lubie zapier...lać !

Witaj.
Rozumiem że potrzebujesz sprzęgło do E46M3 343KM, jak chcesz to na jutro SACHS za 960zł brutto z FV na życzenie. Oryginalny SACHS czyli to samo co w oryginale.
Rozumiem że potrzebujesz sprzęgło do E46M3 343KM, jak chcesz to na jutro SACHS za 960zł brutto z FV na życzenie. Oryginalny SACHS czyli to samo co w oryginale.
E39 M5 = spełnione marzenie
Ostatnio miałem mało czasu, za zaległości przepraszam, jak na coś nie odpowiedziałem, to piszcie na PW. Pozdrawiam.
Ostatnio miałem mało czasu, za zaległości przepraszam, jak na coś nie odpowiedziałem, to piszcie na PW. Pozdrawiam.
witamallcar pisze:Witaj.
aha, czyli te kpl. tak kosztują, obawiałem się że są dużo droższe

znajomy ma jakieś zniżki, więc się zorientuje jak to wyjdzie i w razie co będę się kontaktował..
thx
RYZYKO USZCZĘŚLIWIA 

Normalnie kosztuje 1375zł ale dla MForum oczywiście max rabat
i sprzęgło możesz mieć nawet jutro 

E39 M5 = spełnione marzenie
allcar,
priv

RYZYKO USZCZĘŚLIWIA 

Mam pytanie w SMG po czym mozna poznac ze sprzegło sie konczy
W SMG idzie normalne sprzegło jak w manual
Jaki koszt takiego sprzegła

W SMG idzie normalne sprzegło jak w manual

Jaki koszt takiego sprzegła

Profesjonalny Serwis Samochodowy oraz Pomoc Drogowa www.MatCars.pl